“سیستمهای پزشکی”
دنیای پزشکی امروزی در همه مراحل تشخیص، درمان و حتی پیشگیری ، آمیختگی خاصی با رشته ها و تخصص های مهندسی و علی الخصوص برق ، الکترونیک و کامپیوتر پیدا نموده است ، تا آنجایی که رشته های تحصیلی مهندسی پزشکی در حوزه های مختلف کاملاً به استفاده از تجهیزات، دستگاهها و ادوات الکترونیکی، برقی و کامپیوتری وابسته هستند. امروزه دیگر از یک درمانگاه و آزمایشگاه تشخیص پزشکی گرفته تا مراکز بزرگتر تصویر برداری پزشکی و بیمارستانها و مراکز تحقیقاتی پزشکی، بدون وجود تجهیزات حساس، گران و عموماً با تکنولوژی بسیار بالای مورد نیازشان ، قادر به ارائه خدمات به بیماران نخواهند بود. حساسیت ماجرا آنجا مشخص می گردد که جان انسانها وابسته به صحت عملکرد تجهیزات و سیستمهای پزشکی است که خود برای ارائه سرویس مناسب ، نیازمند یک برق عاری از هرگونه اختلال، نوسان و قطعی برق می باشند، آن هم با حساسیت های بسیار بالا.
محصولات شرکت انرژی پردازان سولار صنعت با ویژگی ها و مشخصات خاص فنی خود قادر به پاسخگویی به بسیاری از نیازهای این چنینی در حوزه تجهیزات و اداوات پزشکی می باشند. لذا در این قسمت سعی گردیده تا راهکارها و پشنهادات مرتبط با استفاده از محصولاتمان جهت تامین برق مناسب و بدون اختلال جهت سیستمهای پزشکی بررسی گردد.
یو پی اس برای دستگاه های سونوگرافی
دستگاه سونوگرافی روش تصویربرداری امواج صوتی با فركانس بالا كه برای گوش انسان قابل شنیدن نیستند،می باشد.در این روش امواج صوتی به بدن تابانده می شود و پس از برخورد با بافت های بدن، بازتابیده شده و این امواج توسط دستگاه سونو مجدد دریافت گردیده و توسط كامپیوتر به تصویر تبدیل شده و روی مانیتور دستگاه نمایش داده می شوند.در این دستگاه كیفیت تصویر ارائه شده بسیارحائز اهمیت می باشد. با توجه به اینكه وضعیت برق ورودی در عملكرد دستگاه بسیار تاثیرگذار می باشد باید جهت انتخاب یو پی اس برای این دستگاه دقت كافی لحاظ گردد، زیرا با تغییر درجه پرتو دستگاه جهت سونو در عمق بافت های بدن ممكن است نویزهای خاصی روی مانیتور دستگاه ظاهر شود و این نویزها روی كیفیت تصویر تاثیر می گذارد.برای دستگاه های سونوگرافی داپلر،سه بعدی و چهار بعدی از تكنولوژی های فوق یو پی اس باتوان 5000 و6000 باید استفاده نمود.
یو پی اس برای تجهیزات پزشکی
امروزه پیشرفت تكنولوژی باعث پیشرفت زیادی در زمینه دستگاه های تشخیص پزشكی و آزمایشگاهی شده است، به طوری كه دقت كار این وسایل افزایش یافته و نقش اساسی را در كار تشخیصی ایفا می نمایند. عملكرد صحیح تجهیزات آزمایشگاهی ارتباط مستقیمی با كیفیت برق ورودی دارد تضمین این كیفیت فقط و فقط با قراردادن یو پی اس با تكنولوژی ساخت مناسب بدست می آید . با وجود گستردگی تجهیزات آزمایشگاهی در زیر تعدادی از دستگاههای معروف آزمایشگاهی که نیاز به یو پی اس دارند معرفی می گردند:سل كانتر- الایزاریدر- انكوباتور- اسپكتروفتومتر- كروماتوگرافی HPLC – GC
یو پی اس برای اتاق عمل
اتاق عمل یكی از مهم ترین و اساسی ترین بخش های بیمارستان می باشد . عملكرد تجهیزات استفاده شده در این اتاق مستقیماً با جان انسان ها درارتباط است .نا مناسب بودن وضعیت برق و كوچكترین وقفه زمانی در برق می تواند روی عملكرد تجهیزات تاثیر بگذارد و عامل مرگ فرد یا افرادی گردد . یكی از تجهیزات بسیارحیاتی و حساس در بخش اتاق عمل استفاده از دستگاه یو پی اس می باشد . به طوركلی تمامی اتاق های عمل مجهز به ونتیلاتور، الكتروشوك، دستگاه بی هوشی، ساكشن، چراغ سیالیتیك، دستگاه اكسیژن ساز، كوتر، پمپ سرنگ و پمپ سرم می باشند.
یو پی اس برای یونیت دندانپزشكی
یونیت دندانپزشكی دستگاهی است كه بوسیله جریان برق،جریان مایعات یا هوا برای راه اندازی تعدادی از وسایل و دستگاههای دندانپزشكی استفاده می کند . هر یونیت به طور كلی از چهار قسمت 1-صندلی، 2-جعبه باكس و تابلیت، 3-چراغ، 4-كراشور(لیوان پركن،دستشویی و ساكشن) تشكیل می شود و این مجموعه شامل حداقل یك دستگاه كمپرسور می باشد . با توجه به وجود نوسانات در سیستم برق كشور و احتمال آسیب رساندن به دستگاه ها و جلوگیری از اتلاف وقت پزشك و بیمار به جهت عدم وجود برق جهت ادامه كار، این دستگاه یونیت دندانپزشكی می بایست به یو پی اس مجهز شود .